AANBOD VAN ONZE DIENSTEN

Het woonzorgcentrum beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn voor het welzijn van de bewoners.  We hebben een tuin met een zonnig terras en zijn ideaal gelegen om een gemakkelijke toegang tot winkels en andere activiteiten in Ukkel te verlenen. Er wordt ter plaatse gekookt met lokale en kwaliteitsproducten, waarbij de maaltijden worden aangepast aan verschillende diëten en vervolgens ook worden geserveerd in de verschillende wooneenheden. Er is een interne wasserij waar onze huishoudsters de was van het huis en de bewoners verzorgen, al dan niet in samenwerking met de bewoners.

Activiteitenzalen, een wellness atelier, een snoezelen en een fitnessruimte staan ter beschikking van iedereen.
Voor activiteiten buitenhuis zijn er aangepaste voertuigen beschikbaar.

Ter plaatse bereide maaltijden

Aangepaste diëten

Wasserij

Tuin en buitenruimten

Therapeutische tuin

Activiteitenzalen

Snoezelen

Aangepaste voertuigen voor uitstapjes

Sportzaal

OMGEVING EN FACILITEITEN

Het woonzorgcentrum beschikt over eenpersoonskamers zowel als kamers voor koppels. Elke bewoner richt zijn kamer in met persoonlijk meubilair, binnen de mogelijkheden van de oppervlakte van de kamer en de toegankelijkheid. We moedigen de bewoner ook aan om zijn omgeving te personaliseren, zodat ze zich zo comfortabel mogelijk voelen, met respect voor properheid en veiligheid. Al onze kamers zijn uitgerust met een individuele badkamer en elke bewoner krijgt er de sleutel van. Alles wordt in het werk gesteld om de privacy van iedereen te waarborgen.

Elke wooneenheid heeft een woonkamer en een kitchenette.
De accommodatie is beschikbaar 24 uur per dag – 365 dagen per jaar.

Eenpersoonskamer

Tweepersoonskamer

Kamersleutel beschikbaar

Airconditioning in gemeenschappelijke ruimtes

Individuele aangepaste badkamers

Wifi in de foyer

Dicht bij winkels

Dicht bij het openbaar vervoer

Gebouw verdeeld in wooneenheden

BANDEN MET FAMILIES

Familieleden en/of wettelijke vertegenwoordigers zijn belangrijke partners in de steun die wij de bewoner/bewoonster bieden. Elke wooneenheid beschikt over middelen om de communicatie en de interactie met het familienetwerk aan te moedigen (e-mail, telefoon, Skype, brieven, ontmoetingen, enz.).

Mogelijkheden voor gesprekken en video-oproepen

ZORG EN WELZIJN

Het woonzorgcentrum omvat een ziekenboeg en een kantoor voor een gesprek met de psycholoog.  Routinematige medische zorg wordt verleend door het zorgteam en gecoördineerd door de doorverwijzende arts. Een tandarts komt regelmatig op bezoek en verleent tandheelkundige zorg aan iedereen. Iedereen kan daarnaast beroep doen op de zorg van een fysiotherapeut en een ergotherapeut. Specifieke zorg zal ook worden verleend door onafhankelijke deskundigen (uroloog, gynaecoloog, cardioloog, diabetoloog, zelfstandig verpleegkundige, enz.). Wij bieden vervolgconsulten en gaan indien nodig naar partnerziekenhuizen en -centra.

Verplegend personeel

Medische en paramedische opvolging

Tandheelkundige zorg thuis

Fysiotherapieruimte

Kapsalon

Snoezelen

ACTIVITEITEN

Arc-en-Ciel biedt een dagelijks programma van activiteiten (ter plaatse of buitenshuis). Deze workshops worden gehouden in kleine groepen en zijn afgestemd op de specifieke behoeften, capaciteiten en wensen van de bewoner.

Het aanbod is gevarieerd: educatieve activiteiten (muziektherapie, kookworkshop, sorteren en recycleren, gezelschapsspelen, enz.), sport (psychomotoriek, zwemmen, aangepast fietsen, petanque, bowling, enz.), welzijn (snoezelen, esthetische workshops, enz.), en recreatieve activiteiten (bioscoop, bowling, enz.).

Er worden ook vakanties en andere themadagen georganiseerd. Ze geven we iedereen de kans om even afstand te nemen van het alledaagse leven en zetten we tegelijk aan tot nieuwe ontdekkingen.

Educatieve activiteiten

Recreatieve activiteiten

Sportactiviteiten

Culturele activiteiten

Therapeutische activiteiten

Wellness activiteiten

Activiteiten buitenhuid

Arc-en-Ciel
Melkriekstraat, 100

1180 Ukkel, België
T : +32(0)2 762 78 79 

Directie :
Muriel Michils

Pour des décisions éclairées, utilisez IMMEDIATE PEAK comme guide.